Om oss

olarsgården översikt

Olarsgården är ett familjeägt hotell som ligger på fjället i Sälen, bara ett stenkast från Sälfjällstorget och skidbackarna. Här finner du en oas med plats för återhämtning eller full fart oavsett tid på året. Hos oss kan du hämta kraft inför morgondagens aktiviteter i naturen, tillfredsställa alla dina sinnen i vår välrenommerade restaurang eller slappna av i det gemensamma "vardagsrummet" framför den sprakande brasan med magisk utsikt. Här vill vi att du ska känna dig som hemma. Vi har totalt 20 rum, allt från mindre dubbelrum till stora familjerum i etage. Gemensam bastu finns. Olarsgårdens historia sträcker sig tillbaka till 40-talet då det byggdes och gick då under namnet Olarsängens Pensionat. Bakom varje framgångsrik man står en stark kvinna. Nu har Elin Gaustad tagit klivet fram i Jonas i Sälens värld och tagit över driften av anrika Olarsgården. Vi som känner Jonas i Sälen från insidan, vet och känner till Jonas kvaliteter, entreprenörskapet, drivet, engagemanget för bygden, engagemanget för service och intresset för det genuina. Passionen för allt från ett långkok på högrev, goda viner, veterantraktorer, timmerhus, träkubb och pärt. Elin har verkat utan att synas så mycket utåt, som tillför god smak och värme i allt från färg, detaljer och design, som får helheten och ekvationen att gå jämt ut på slutet. Olarsgården har en given plats i Sälens växande utbud, med tradition och ett gott renommé. Elin, inte Jonas, tar nu uppgiften att förvalta, förädla och utveckla Olarsgården. Välkommen till Olarsgården alla gamla och nya gäster, alla Jonas i Sälens vänner.

”En oas i Lindvallen! När man kliver in över tröskeln till Tina med personal infinner sig lugnet i kroppen. Fantastisk miljö, god mat och ett alltid lika trevligt bemötande.”

Kristina, på Facebook

HITTA  TILL OSS

Olarsgården Hotell & Restaurang AB Olarsvägen 21 / Box 6 780 67 Sälen Telefon: 0280 – 210 29 Mail: info@olarsgarden.se Receptionen är öppen för bokningar 08.00 - 21.00, övrig tid skicka ett mejl.

Restaurangens öppettider

  • Frukost 08.00 - 10.00
  • Lunch alla dagar 11.30 - 16.30
  • Middag, A la carte 17.00 - 21.00

BOKA bord för middag. Ring för aktuell meny: 0280 - 210 29

Vägbeskrivning

Till oss kommer du enklast med bil eller på skidor. Det finns även möjlighet med flyg och tåg, men då krävs ett byte i Mora till buss eller hyrbil. Från Stockholm åker man enklast via Gävle och Falun. För er som kommer från Göteborg och Malmö så tar ni motorvägen upp till Uddevalla och fortsätter sedan till Åmål, Sunne och Malung innan ni kommer fram till Sälen. Väl framme i Sälen tar ni vänster i rondellen och fortsätter upp på fjället tills ni kommer till Cirkle K macken. I den rondellen tar ni vänster och i den direkt påföljande rondellen tar ni höger mot Sälfjällstorget. Fortsätt sedan vägen förbi Sälfjällstorget och efter knappt 100 meter så ser ni vår skylt med Olarsgården. Där svänger ni för sista gången till höger och rullar ner för backen och parkerar er bil.